Wristcutters: A Love Story

wristcutters-a-love-story2006 yılında Goran Dukic’in ilk uzun metrajlı filmi olarak çıkan Wristcutters: A Love Story, if bağımsız film festivalinde gösterilen, akıllarda yer etmiş ilginç bir film. Sadece intihar edenlerin toplandığı bir ‘araf’ ta geçen film, melodrama yer vermeden olabildiğince eğlenceli bir anlatı ile bu temayı işliyor.

Film, olabildiğince farklı türleri içinde barındırıyor. Yer yer romantik, komedi hatta dram bile olabilen tarzı ve aşk, ölüm, aile ve kararlılık gibi konuları işlemesiyle, bildiğimiz klasik serim-düğüm-çözüm yapısından sıyrılmayı başarıyor.

Seyirciye iki karakterin aşık olmasını deliler gibi istettiren, bunların yanına herkesin dost olmak isteyeceği bir rus karakteri veren, ve bu üç bireyi çorak bir bölgeden içinde karadelikli bir arabayla geçirten Dukic, filmin sonuna kadar seyircinin suratından silinmeyecek bir tebessüm yaratıyor.

Bütün bunların yanı sıra, filmin müzikleri de birbirinden güzel. Bolca Gogol Bordello ile birlikte Joy Division ve Tom Waits de filmin ikonik sahnelerini süslüyor. Tom Waits’in filmde bir melek olması da cabası.

Nedensiz yere mutlu olmak istiyorsanız izlenesi.

8/10

Mert Eney

Bu yazı Film içinde yayınlandı ve , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın